Musevisa

Home / Julesanger / Musevisa

Musevisa

Tekst: Alf Prøysen

Når nettene blir lange og kulda setter inn så sier vesle musemor til ungeflokken sin: Hvis ingen går i fella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen!

ref:

Heisan og Hopsan og fallerallera!  Om julekvelden da skal alle sammen være gla! Heisan og Hopsan og fallerallera! Om julekvelden da skal alle sammen være glad

 

Ja musemor er flittig, hun tar et stykke kull og sverter tak og vegger i sitt lille musehull, mens barna feier golvet og danser som en vind og soper borti krokene med halen sin.

ref.

Omsider kommer kvelden som alle venter på og musefar han trekker fram en støvel uten tå, den pynter de med spindelvev og småspiker og sånn, og så putter de en flaskekork i hempa på’n

ref.

Og musefaren sier, nå skal vi danne ring, la støvlen stå i midten så går vi rundt omkring. Vi gir hverandre halen som vi kan leie i, og en og to og tre, og så begynner vi!

ref.

Og julematen deres, det er ei lita nøtt, og så et stykke dropspapir for dem som liker søtt. Og musemor har stillet opp en fleskebit på skrå, og den får alle sammen lov å lukte på.

ref.

Ja musebestemora er også kommet inn, nå sitter hun og koser seg i gyngestolen sin. Det æ’kke orntli gyngestol, d’er no’ som alle vet, hun sitter der og gynger på en stor potet.

ref.

Så hopper de, så danser de, så traller de en stund til musefaren sier:»Det er best vi tar en blund.» Og ungene de legger seg, mens pappa holder vakt, men selv i søvne traller de i hopsatakt:

ref.

Og bestemora gjesper, og sier slik som så: «D’er morosamt med jula for dessa som er små, (og) hvis ingen går i fella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen!»

ref.

(Besøkt 557 ganger, 1 ganger i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *